Astrologija

Image
Horoskopski znak ponekad zovu i Sunčev ili Sunčani znak, jer on zapravo označava astrološko sazvežđe u kojem se zateklo Sunce u trenutku vašeg rođenja. Naš horoskopski znak svakako nije jedini astrološki element koji nas određuje (tu su i podznak, Mesečev znak i brojni drugi), ali je dobar način da polako započnemo upoznavati sami sebe. Mada svako od nas je individua, i svako ima karakteristike više znakova, a uz to sve planete deluju na sve ljude, a ne samo vladaoci. Inače položaj Meseca, kao i sam poznak, mogu u velikoj meri da oboje horoskop individue, i samim tim da ne pronadje sebe u karakteristikama jednog znaka. Ali naravno svi imamo pozitivnu i negativnu stranu ličnosti, mada svega nismo svesni. Opis znakova i planeta upravo i služi da čovek bude u mogućnosti da što bolje upozna sebe, a svako ima pravo da sebe usmeri po svojoj volji.

Karakteri horoskopskih znakova

Astrosav znak zodijaka ovan

Ovan

Problemi: Problem sa glavom i organima na glavi.

Viši tip Ovna je dominantan, uporan i uspešan, dok je niži tip ljubomoran, naporan, nepodnošljiv, svadljiv, egoista. Tipičan Ovan je obično pun vitalnosti i hrabrosti. On uživa u izazovima, pa se često bavi sportom i drugim takmičarskim igrama. Oni su optimisti i retko su tužni. Imaju mnogo novih, kreativnih ideja. Mogu postati nestrpljivi kada moraju da prate rutinu, ili rade ono što misle da su dosadne stvari. Osoba rođena u znaku Ovna ne voli da mu se govori šta da radi. Voli da napravi svoj put u životu. Ako ste Ovan, pomislite koliko dobro se osećate kada ste prvi u nečemu i kada možete izmisliti nove ideje ili aktivnosti u kojima vaši prijatelji uživaju.

Astrosav znak zodijaka bik

Bik

Problemi: Imaju problem sa grlom, glasom, tiroidnom žlezdom, očima, alergijom na polen, i skloni su gojenju.

Muškarac Bik je ljubomoran, dosadan, banalan, spor, patrijahalan, ponekad može da bude i nasilan. Voli dom, kuću, hranu, piće, noćni život sa društvom. Problem sa težinom u poznim godinama, dok se u mladosti bavi sportom. Odličan je ljubavnik, ali od žene traži poniznost. Viši tip Bika nije prijatan, puno radi i ako neko ne ispuni standarde koje je zacrtao više neće biti deo tima. Niži tip može da bude agresivan, nezgodan, besan i da preteruje u jelu i piću. Žena Bik je zanimljiva, erotična, ali ne vulgarna. Njena mreža je jaka kada želi da nekog prigrabi za sebe. Ona voli kuću, kuhinju, obično je najbolja kuvarica. Ako ostane neudata onda je najbolja ljubavnica.

Astrosav znak zodijaka blizanci ili gemini

Blizanci

Problemi: Najčešće zdravstvene probleme imaju sa glavom.

Blizanci spadaju u grupu znakova koju astrolozi nazivaju vazdušni znaci. Najvažnija stvar za Blizanca je komunikacija. Blizance gotovo uvek zanima mnogo različitih stvari. Viši tip Blizanca je dominantan, uporan i uspešan, dok je niži tip ljubomoran, naporan, nepodnošljiv, svadljiv, egoista. Tipični Blizanac obično uživa sa drugim ljudima i voli da priča o stvarima koje ga trenutno zanimaju. Mnogi Blizanci su talentovani za pisanje, predavanja i javne nastupe. Neki su nadareni umetnici. Mnogi od njih rade u oblasti radio, televizije i novina, jer oni vole da budu tu kad se stvaraju vesti. Posebno važno za Blizance je da putuju i upoznaju nove ljude.

Astrosav znak zodijaka rak

Rak

Problemi: Rak je osetljiv na želudac, pluća, grudi, takođe ne sme da konzumira cigarete, i sklon je gojenju.

Viši tip Raka je religiozan, ambiciozan, iscelitelj, šluži čovečanstvu, daje sve od sebe. Niži tip je škrt, ne voli da radi, ne voli obaveze, obično provodi dragoceno vreme kući i drži se suknje. Tipični Rakovi vole dom i svoju porodicu. U isto vreme on je često prilično suptilna osoba u njegovom ponašanju i može da priđe ljudima i situacijama indirektno ako ne može da dobije ono što želi direktno. Kad voli nekoga ili nešto što ga čini srećnim, on će biti vrlo privržen tome. Oni su često stidljivi i osetljivi, ali mogu biti hrabri kada je potrebno zaštiti svoje prijatelje i voljene. Mnogi ljudi rođeni u znaku Raka imaju predivnu maštu i mogu stvarati fine priče i slike.

Astrosav znak zodijaka lav ili lion

Lav

Problemi: Lav je osetljiv kroz srce, kičmu, oči. Često umire od infarkta. Visok i nizak krvni pritisak mogu biti problem, kao i nervni sistem takođe. Crna kafa šteti srcu i visokom pritisku. Treba izbaciti cigarete. Korisne biljke su kantarion i kesten za srce i visok pritisak.

Viši tip je superioran i prihvaćen je od drugih. Niži tip se obično hvali, ali često je površan u svojim zamislima i ostaje sam u svojim ubeđenjima. Dosadan je u svojim principima. Lavu treba mnogo ljubavi i pažnje. Osećaju se loše ako ih ignorišu, ili ako im neko uzima zasluge za nešto što su učinili. Vole da imaju publiku, pa čak i prilično stidljivi, tihi Lavovi mogu tajno gledati da li ih neko posmatra dok nešto rade. Sve ovo znači da je potrebno dosta vremena da u svom životu radite stvari koje želite, stvari koje vam daju radost. Lavovi uvek vole da misle o velikim poslovima i ne uživaju u stvarima koje su previše detaljne ili previše dosadne. Oni vole da vode i ne vole da im se naređuje.

Astrosav znak zodijaka devica

Devica

Problemi: I muškarci i žene treba da izbegavaju tešku hranu, alkohol, jer su mogući problemi jetre, želuca i creva. Manje analize daju spas od psihosomatskih oboljenja, slabih nerava.

Osobe rođene u znaku Device su često same, pod uslovom da znaju da su potrebni i cenjeni od strane drugih. Oni su uvek spremni da pomognu drugima i veoma su saosećajni sa problemima svojih prijatelja. Često su stidljivi i osetljivi, ali duboko u sebi su velikodušni sa svojom ljubavlju i njihovim talentima. Viši tip je visoki intelektualac, pun znanja, mala enciklopedija, sve vidi, sve zapaža. Mnoge Device vole da rade detaljne stvari i talentovani su u zanatima, kao što je krojenje. Niži tip je stalno nezainteresovan, nezadovoljan, džangriza, teži novcu i snobovima. Idealni posao Device je analitičar, profesor, kritičar...

Astrosav znak zodijaka vaga

Vaga

Problemi: Osetljivi organi su bubrezi, urogenitalni trakt.

Viši tip Vage je umetnik, ima smisao za klasičnu muziku i poslove koji traže kreativnost. Niži tip je sadista, lopov, neradnik, pa čak u nekim slučajevima i ubica, pijanica. Obično su veoma zainteresovani za suprotni pol rano u životu, jer im je potrebna ljubav i druženje. Mnogo Vage su umetnički nastrojeni i cene lepe stvari. Ponekad su talentovani za muziku ili pevanje, a često se i lepo oblače. Vage mogu biti dobri u matematici i prirodnim naukama, jer postoji jasan, logičan kvalitet u načinu na koji misle. Obično su osobe rođene u ovom znaku mnogo voljene, jer su šarmantni i lako je družiti se sa njima. Kada se Vaga svađa ili se ponaša loše, tada se uglavnom oseća da nešto nije fer.

Astrosav znak zodijaka škorpija ili scorpion

Škorpion

Problemi: Zdravlje vezano za polne infekcije, debelo crevo, mogući problem sa očima. Često defekti lica i tela.

Viši tip je simpatičan, produktivan, ambiciozan. Niži tip sluša svoje nagone pa upada u nesrećne ljubavne veze, ostaje bez novca, društvo mu je nižeg intelektualnog nivoa od njegovog. Idealna zanimanja za Škorpiju su: istraživač, naučnik, doktor, iscelitelj, hipnotizer, revolucionar. Škorpije su ponekad veoma tihe, stidljive, osetljive i vole da čuvaju tajne. Oni mogu da dožive neke stvari veoma intenzivno. Oni često lako mogu da uvide dobre i loše strane drugih ljudi. Najvažnija stvar za škorpije je samopoimanje. Ne plaše se upuštanja u nove stvari, kao drugi. Ne vole da se osete iskorišćenim ili povređenim, a mnoge škorpije imaju veoma jak osećaj za pravdu.

Astrosav znak zodijaka strelac

Strelac

Problemi: Zdravstveni problem viška kilograma, višak šećera u organizmu, jetra.

Viši tip Strelca je uzvišen, školovan, obrazovan, plemenit, pomaže drugima na sve načine. Niži tip je konvencionalan, često provodi vreme u kafani, veoma poštuje religiju. Idealna zanimanja su: gluma, muzika, filozofija, astrolog, ministar. Strelčevima treba dosta slobode. Oni su nezadovoljni kada su vezani za rutinu, a najsrećniji kada kreću u nešto novo. Hodanje im je omiljena razonoda, a mnogi se ističu i u sportu. Strelce takođe imaju nemirne, avanturističke umove i vole da uče nešto novo. Mnogi strelci su veoma zainteresovani za filozofiju i ideje sveta i oni takođe vole dobar provod i da se zabavljaju. Spremni su uvek za novu avanturu, kao i da nauče nešto novo.

Astrosav znak zodijaka jarac

Jarac

Problemi: Jarac je koščate građe i ne bi trebalo da ima problem sa kilogramima. Česte depresije, koža, kosti, zubi su slaba tačka, kao i infekcije respiratornog trakta.

Viši tip je miran, stabilan, pun strpljenja. Niži tip grabi novac, umoran, bolestan, nezadovoljan. Najvažnije za Jarca je dostignuće. On će nastojati da shvati život ozbiljno i važno mu je da bude dobar u nečemu. On mora da ima veštine, nešto što može da uradi bolje od bilo koga drugog, što ga izdvaja. Jarčevi su vredni ljudi, a mnogi od njih su odlični nastavnici, pravnici i državnici. Oni su takođe mirni, diplomate i znaju kako treba da se bude suptilan i taktičan u svojim odnosima sa drugima. Porodični život je jednako važan, neguju ljubav prema istoriji i tradiciji. Idealani poslovi za Jarčeve su: doktor, biolog, zoolog, advokat, profesor, učitelj, graditelj.

Image

Vodolija

Problemi: Zdravstveno moraju da paze na stopala, jer odatle mogu krenuti prehlade. Visoko moždanim funkcijama vlada ovaj znak. Jaka nervoza može dovesti i do šloga. Žene treba da se čuvaju hladnoće.

Viši tip je genije, stvaralac, tehnički napredak. Niži tip voli samo sebe, egoista, laže, i vara. Idealan posao je posao vezan za filozofske nauke, ili neki posao vezan za medije, radio, tv, fim i novine. Mnoge Vodolije imaju odlične umove. Oni su veoma pametni u nauci i posebno su zainteresovani za bilo šta što može da pomogne ljudima. Često su fascinirani pronalascima, pa neke Vodolije i samostalno mogu postati veliki pronalazači. Osobe rođene u znaku Vodolije, često nisu veoma emotivni, jer su više zainteresovani za razmenu ideja i pomaganje drugima. Ako ste Vodolija, Vaš poseban i jedinstven dar je Vaša tolerancija i razumevanje drugih ljudi.

Image

Ribe

Problemi: su psihosomatske tegobama, raznim zavisnostima i poremećajima sna.

Viši tip je prefinjen, misionar, i njima su putovanja važna tokom života jer bogate njeno iskustvo. Niži tip je neuredan, klošar, bez ambicije i inicijative, laže i krade. Vrlo često su neshvaćeni od okoline, jer se osećaju toliko duboko i vide mnoge stvari u životu, koje ne mogu da podele sa više ljudi. Oni vole magiju i misteriju okeana kao i divlje i netaknute pejzaže. Često moraju da budu same, ali se uvek vrate u društvo drugih, jer su najsrećniji kada su nekome ili nečemu posvećeni. Mnoge Ribe postaju pisci, umetnici i muzičari. Pored toga, Ribe su duboko religiozne. Oni često izgledaju kao da plivaju kroz život graciozno. Vole muziku i poeziju i često sanjare.

© 2024 Astrosav – sva prava zadržana – Impresum