Kako postaviti praznične ukrase za sreću, uspeh i obilje u 2019. godini

Želja je svih nas da za praznike, kao što su Nova godina i Božić, svoj dom i atmosferu u njemu učinimo što svečanijom i lepšom.

Mnogi od ukrasa vezanih za ove praznike simbolizuju upravo ono čemu u novom vremenskom ciklusu težimo: blagostanje, sreću, uspeh, harmoniju.  Feng shui nudi i savete kako da prazničnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Jelka, tako, simbolizuje između ostalog kosmičko drvo, ali i dugovečnost i prijateljstvo.

Prema Feng Shui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre” u Feng shuiu, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni.

Postavljanje jelke na ovom mestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energiju..

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje.

Jelka na zapadu ili severozapadu bi trebala biti u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku, budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju

Gde god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom - a to je kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.

Možda ćete morati preurediti prostor u sobi gdje stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok Chi energije. Možda želite premestiti neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako bi omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Pravila za postavljanje jelke

Feng Shui savetuje :

  • Ne spostavljajte jelku u hodniku ili sobi gde može blokirati prolaz
  • Ne spostavljajte jelku u području gdje će ometati protok Chi energije
  • Ne spostavljajte jelku u previše blizu izvora toploye ili kamina, gde može izazvati požar ili se osušiti brže (ako je rezana)
  • Nemojte izbegavati svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.
  • Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.
  • U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznikene pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.
  • Oživite dom svežim bojama i prijatnim mirisima.
  • Glavna rasvetna tela ne bi trebala biti previše jaka.
  • Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.
© 2021 Astrosav – sva prava zadržana – Impresum